Ontstoppen

gootsteen ontstoppen

Of dat het water in de douche terug omhoog komt. Er is niks zo vervelend als een verstopte afvoer. Gelukkig zijn we in Nederland allemaal aangesloten op het riool. Maar dit is nog niet zo heel erg lang. De riolering is de infrastructuur waarin ons afvalwater geloosd wordt van bijvoorbeeld de douche, het toilet maar ook het water uit de keuken.

Nadat het water is opgevangen wordt het afgevoerd. Een riolering of rioolstelsel is een systeem van buizen, de riolen, de putten en pompen dat in alle steden en dorpen veelal ondergronds is aangelegd. Het is bedoeld om het afvalwater en regenwater maar ook water van ijs en sneeuw op een veilige en gezonde manier af te voeren. Als we deze riolen niet zouden hebben zouden er nog ziektes actief zijn die we nu al niet meer kennen.

Maar hoe goed dit stelsel van buizen ook is aangelegd er kan altijd iets misgaan en dat gebeurt vaak op het moment dat er op een bepaalde plaats in een buis het water niet goed meer doorloopt. Als we last hebben van zo een verstopping heeft dat vele gevolgen voor ons maar in de meeste gevallen kunnen we de verstopping zelf oplossen met een plopper, veer of vloeibare ontstopper.

Als de verstopping heel diep zit of hardnekkig is is het soms noodzakelijk om de hulp van een bedrijf in te schakelen. Gelukkig hebben ze bij handigespullen.com een geweldige Cabere Germany ontstoppingsveer trechter G16 – 7.5meter x 6.5mm om de gootsteen te ontstoppen. Dit is een professionele trechter ontstopper. De verenstalen vuilspiraal is handig en hygi├źnisch op te bergen. Deze trechter is ook met de schroefmachine te bedienen. Deze veer is uiteraard te bestellen in onze webwinkel.

One Reply on “Ontstoppen”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *